OkvirKo priručnik

Priručnik OkvirKO – priručnik za osnaživanje mladih u procesu izlaska iz alternativne skrbi

OkvirKo priručnikPriprema za život – plan izlaska iz skrbi u procesu alternativne skrbi sa svim detaljima predstavljen je na promociji priručnika Okvirko u Zagrebu koju je otvorila Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, čestitavši voditeljima projekta na uspjehu te naglasivši važnost sudjelovanja mladih u donošenju odluka za svoj život te uključivanju u proces pripreme za samostalan život od njegovo samog početka.

Priručnik su izdali SOS Dječje selo Hrvatska, Udruga Igra i Dom za djecu Maestral.

 

OkvirKO čine tri međusobno povezane publikacije i dvd sa filmom Okus skrbi:

Publikacija 1.: Zašto OkvirKO? – donosi pregled teorijskog i zakonodavnog okvira veznog iz izlazak iz skrbi te prijedlog radne skupine o otme kako bi sustav izlaska iz skrbi u RH trebao izgledati.

Publikacija 2.: Katalog Kompetencija „KaKo“ – donosi prijedlog od 9 kompetencija, područja kroz koja se kompetencija razvijaju te prijedloga načina za razvoj istih

Publikacija 3.: JA ću ovako! – radna bilježnica za mlade – donosi radne listove koje mladi u procesu izlaska iz skrbi mogu ispunjavati.

Multimedijalni DVD: donosi PDF verziju svih publikacija, recenzije i film Okus skrbi u kojem sadašnji i bivši korisnici alternativne skrbi govore o procesu izlaska iz skrbi.

 

Priručnik OkvirKO možete preuzeti na linkovima dolje:

  1. Zašto OkvirKo

  2. Katalog Kompetencija „KaKo“

  3. Okvirko – JA ću ovako!

 

Film Okus skrbi možete pogledati na ovoj stranici dolje:

 

 

Više o ovom priručniku možete pročitati na ovoj stranici SOS DJEČJE SELO.